Bbq Smörrebröd

09.02.2021

Tanskalainen kansallisaarre, voileipä? Kävin Kööpenhaminassa joitain vuosia sitten ja sain Suomesta evästykseksi kaksi asiaa; tanskalaiset voileivät ovat taivaallisen hyviä ja pieni merenneito-patsas pitää käydä katsomassa. Ok, molemmat tehtiin ja kumpikaan ei oikein säväyttänyt. Pieni merenenneito oli pieni, nimensä mukaisesti ja voileivät olivat.. noh... voileipiä. Pahoitteluni tanskalaisille. Toisaalta onko suomalainen karjalanpiirakka sen ihmeellisempi tuote, vaikka jonkinlaisessa kulttimaineessa onkin.

Itse pidän suunnattoman paljon leivästä ja sen vuoksi olen tehnyt tuon Tanskan keikan jälkeen useita useita voileipiä. Tässä yksi versio. Sieniä, lehtikaalia, porkkanaa, sipulia, vegaanijuustoa ja majoneesia Ullan Pakarin kaurasämpylän välissä. Toimii iltapalana varsin hyvin, ei tarvitse nälkäisenä mennä nukkumaan.

MITÄ TARVITSET?

200 g herkkusieniä
1 sipuli (punainen tässä ohjeessa)
10 cm pätkä purjosipulia
3-4 lehtikaalin vartaa (revi kaali irti kovasta varresta)
2-3 porkkanaa raasteena
3 rkl vegaanimajoneesia
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
8 kurkkusiivua
Vegaanista juustoa, tässä käytin savujuustosiivuja
4 rkl BBQ-kastiketta
Vegaanista margariinia 1 rkl
Leipää oman mieltymyksesi mukaan, ruisleipäkin toimii oikein hyvin

MITEN TEHDÄÄN?

1. Paloittele sienet pieneksi muruksi. Paloittele myös sipuli ja purjo pieneksi.

2. Revi lehtikaalin varresta vihreät lehdet irti, raasta porkkanat ja laita kulhoon. Lisää päälle 2 rkl majoneesia ja sekoita.

3. Paista sieniä ja sipulia pannulla, lisää BBQ-kastike sekä suola ja cayennepippuri. Anna paistua noin 7 min.

4. Halkaise sämpylät, voitele margariinilla ja lisää pohjapuolen päälle juustosiivu. Paista uunissa grillivastuksen alla noin 3 min, kunnes juusto hieman sulaa.

5. Lisää juustopuolen päälle kurkkusiivut sekä sieni-sipuliseos. Lisää myös lehtikaali-porkkanasalaattia sekä pieni määrä majoneesia.

6. Syö :)

7. Sienet voit korvata esim. Härkiksellä tai Nyhtökauralla, jos et pidä sienistä tai et voi niitä syödä. Jos et pidä sienistä, suosittelen, että opettelet pitämään.