Linssi-perunacurry

27.02.2021

Peruna. Täysin aliarvostettu herkku, joka kasvaa Suomessa ja jota saa yleensä hyvin läheltä kotia, esimerkiksi suoraan kasvattajilta. Olen suuri perunafani ja aion tulevaisuudessa panostaa paljon enemmän perunaruokien tekemiseen ja niistä kertomiseen. Tässä ruoassa yhdistetään peruna, linssit ja tomaatti. Tuloksena herkullinen ja täyttävä curryruoka, joka ei jätä kylmäksi ketään (varsinkin jos lisäät hieman chiliä).

MITÄ TARVITSET?

1 pkt punaisia linssejä vedessä. 
3-4 kiinteää perunaa 
1 pkt tomaattimurskaa (noin 300 g)
2 valkosipulin kynttä
2 rkl curryjauhetta
1 tl kuminan siemeniä
1 tl kuivattua korianteria
1 tl savupaprikaa
1 tl suolaa
4-5 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä
1 tl soijakastiketta
1 tl chilimaustetta esim. Sriracha (HUOM! Curry-mausteseoksessa on chiliä, joten jos chili ei ole suurinta herkkuasi, jätä Sriracha pois)
Kevätsipulia koristeluun 1 varsi (persiljaa ei ollut kaupassa)

MITEN TEHDÄÄN?

1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Valkosipulin voit myös raastaa tai pusertaa (puristimella). Pilko myös perunat noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi. Pese perunat ennen pilkkomista tai kuori, jos tarvetta.

2. Laita paistinpannulle (korkeareunainen) öljy ja lisää sipulit. Paista noin 1 min. Lisää sen jälkeen kuivat mausteet (korianteri, curry, savupaprika, kuminan siemenet ja suola) Jatka paistamista noin 3 min.

3. Lisää perunat ja huuhdellut linssit sekä tomaattimurska.

4. Lisää vesi (aluksi vaikka 4 dl) Keitä niin kauan, että perunat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkoitus on, että ruoka on melko kiinteää, eli varovaisesti veden kanssa ja anna kiehua ilman kantta, jotta neste haihtuu paremmin.

5. Lisää soijakastike ja maista. Lisää suolaa tai soijakastiketta makusi mukaan.

6. Laita lautaselle ja koristele jollakin vihreällä. Tässä koristeena oli kevätsipulia