Nyhtökauraa kookoscurryn kanssa

09.02.2021

Nyhtökaura? Suomalainen innovaatio, joka valmistetaan kaurasta sekä härkäpavuista ja keltaherneistä. Nyhtökaura on ravintoarvoiltaan ihan omaa luokkaansa, eikä sen makukaan ole ollenkaan huono, jos muistaa laittaa mausteita. Kuka syö kanaa ilman mausteita? Kuka syö Nyhtökauraa ilman mausteita?

Usein kysytään, mistä vegaani saa proteiininsa ja miten tehdä ruokaa, jos siinä ei käytä kanaa tai muuta lihaa. Tässä tuotteessa on vastaus molempiin kysymyksiin. Kookoskermassa haudetettujen kasvisten ja ohran kanssa tarjottu, rapeaksi paistettu Nyhtökaura, on hyvää, ravitsevaa ja maailma kiittää sinua. Mainittakoon, että en saa tästä Nyhtökaura-mainonnasta yhtään mitään korvausta... mutta voisin ehkä saadakin ;) wink.

MITÄ TARVITSET?

1 pkt Nyhtökauraa (tässä ohjeessa käytin Nude-versiota, eli maustamatonta)
1 punasipuli
1 parsakaali
100 g ohrahelmiä tai riisiä
400 ml kookosmaitoa tai kermaa
100 g vihreitä papuja (pakastealtaasta löytyy)
1 valkosipulin kynsi
1 rkl currymaustetta
1 rkl soijakastiketta
2 tl suolaa
1 tl savupaprika

MITEN TEHDÄÄN?

1. Paloittele sipuli, valkosipuli ja parsakaali. Parsakaalia ei tarvitse pilkoa pieneksi muruksi.

2. Keitä ohraa tai riisiä hetki, ohraa ei tarvitse keittää kypsäksi, riisi ehkä kannattaa.

3. Paista pannulla kasviksia noin 5 min, lisää kookoskerma ja ohra/riisi ja mausteista curry, soijakastike ja 1 tl suola. Sammuta liesi ja anna curryn hautua pannussa kannen alla kaikessa rauhassa noin 15 min. Mitä pidempään haudutat, sitä "risottomaisempi" currysta tulee.

4. Paista Nyhtökaura pannulla rapeaksi. Käytä vegaanista margariinia rasvana. Mausta suolalla ja savupaprikalla.

5. Maista currya ja lisää tarvittaessa suolaa tai muuta makua. Asettele curry lautaselle, lisää rapeaksi paistettua Nyhtökauraa päälle ja koristele. Nyt oli herneenversoja iso pussi jääkaapissa, joten käytin niitä. Voit luonnollisesti laittaa koristeeksi vaikka... persiljaa :)