Tofu-nuudelikeitto

09.02.2021

En ole koskaan käynyt Aasiassa. Tulevaisuudessa ei myöskään ole näkyvissä matkoja Aasiaan, eikä Helsinkiä kauemmas muuallekaan maailmassa, joten tyydyn matkustelemaan omassa keittiössäni. On suorastaan nautinnollista syödä eri maiden ruokia omassa kodissa ja ruoan jälkeen nauttia oman kodin arjesta ilman matkustamisesta aiheutuvaa stressiä kaikkine lieveilmiöineen. Koska en ole käynyt Aasiassa, en tietenkään tiedä, miltä aito aasialainen ruoka maistuu, joten kaikki ruoka, jota aasialaiseksi kutsun, on minulle aitoa aasialaista ruokaa. Helppoa, eikö totta? Tässä aasialaisessa tofu-nuudelikeitossa yhdistyvät aasialaisen ruoan peruselementit ja maut. Inkivääri, lime ja kookosmaito. Ja kaikki löytyy lähikaupasta.

MITÄ TARVITSET?

6 herkkusientä
1 paketti kiinteää tofua
1 lime
1 1/2 tl currytahnaa (tässä ohjeessa Spice Up keltainen currytahna)
2 rkl Teriakikastiketta
5 cm pätkä inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 porkkana
Nuudeleita neljälle
400 ml kookosmaitoa
400 ml vettä
1/2 kasvisliemikuutio
Kevätsipulia koristeluun


MITEN TEHDÄÄN?

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperin tai keittiöliinan välissä.

3. Paloittele tofu isoiksi kuutioiksi.

4. Tee tofuille maustekastike - > sekoita teriakikastike, 1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl soijakastiketta ja 1/2 limen mehu.

5. Laita tofut kuumalle pannulle, jossa on hieman oliiviöljyä tai muuta ruokaöljyä. Paista ruskeiksi ainakin kahdelta sivulta, mielellään kaikilta sivuilta. Lisää maustekastike ja pyörittele tofuja siinä niin kauan, kunnes ne ovat imaisseet lähes kaiken kastikkeesta. Siirrä tofut sivuun.

6. Hienonna inkivääri ja puolita sienet. Paista pannulla noin 5 min.

7. Lisää 1/2 kasvisliemikuutio, currytahna, vesi ja kookosmaito. Sekoita. Kiehauta. Lisää 1 rkl soijakastiketta. Maista. Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja hienonna kevätsipuli pieneksi. Voit käyttää kevätsipulin sijasta esimerkiksi purjoa tai persiljaa, korianteri sopii myös loistavasti.

9. Asettele syvälle lautaselle ensin nuudeleita. Lisää sitten porkkanasuikaleita sekä tofua. Laita sen jälkeen sienet. Lisää lientä päälle. Koristele kevätsipulilla/purjolla/korianterilla tai persiljalla. Syö puikoilla ja kuvittele olevasi Aasiassa.